Vakantie Pyreneeën 1996, 1997 en 2001.

Planes-Py


3 sept.1997. Refuge de l'Orri is een hut zonder beheerder. De man links op de foto zorgt voor de koeien. Hij bewoont zes maanden per jaar het linkse gedeelte van de hut. Je hoort de hele nacht de koeien bellen. Omdat het om negen uur donker is en pas om zeven uur licht wordt, slapen we iedere nacht tien uur.
Kok aan het werk. We koken op een benzine brander. De vensterbank doet dienst als werkblad. Verder biedt het onderkomen een houten bank, waar we onze slaapzak op uitrollen.
Refuge Ras de la Carança.(1831 meter)

Het is paddenstoelen tijd. Een stel Fransen bakken in een hoek van het verblijf een pannetje vers geplukte paddenstoelen. We mogen mee eten. Een paar dagen later lezen we in een paddenstoelen boek, dat het type stoel dat wij gegeten hebben, laxerend zou werken. Veel werd ons duidelijk.
Laat op de avond komt een Franse herder binnen. Machtig mooi. Zo'n verweerde kop bij kaarslicht. Hij vertelde dat boven op een col, zijn kudde vermengd raakte met een kudde die toevallig op dat moment van de andere kant kwam. Uren bezig geweest om de dieren weer bij de juiste eigenaar te krijgen.
De wc is zo'n 50 meter bij de hut vandaan. Midden in de nacht heb ik een koe wakker gemaakt, die voor de deur lag. We schrokken van elkaar. Luid bellend vluchtte het dier weg in de stilte van de nacht.


Zelfontspanner foto op de Col del Pal.(2294 meter)

Met "Le Train Jaune" gaan we terug naar de auto.

Links.
Terug op de camping.

Rechts.
Het resultaat van
5 dagen zweten.

Terug de inleiding Foto's d'en Beys Foto's Planes Foto's Canigou Foto's Cauterets Foto's Bouillouses Van Gogh en Dali Foto's zonneoven in Font-Romeu Foto's st Thomas les Bains Diverse linken