Vakantie Sardinië 2002

Heenreis

Kaartje Sardinie Acht september vertrekken we naar Genua. Afstand Assen-Genua 1460 km. Via Arnhem, Nijmegen, Venlo, linker Rijnoever, Bazel, Bern, Gran S. Bernardo pas, Aostadal.
Genua is een avontuur. De bordjes naar de haven staan op de afslag zonder voormelding. Het lukt iedere keer weer om in de verkeerde baan voor te sorteren. O.a. omdat de afslagen soms links van de snelweg zijn. Een fenomeen dat we in Nederland niet kennen. Uiteindelijk komen we bij de bootterminal. Nu nog een kaartje kopen. Er staat gelukkig een bord naar het ticketoffice. Na een kilometer weer een bord. Het stuurt ons in de richting waar we vandaan komen. Keren en nog een keer proberen. Zo zijn we drie keer heen en weer gegaan. Geen ticketoffice te zien. Bij navraag bij een aardige Duitser met een camper, bleek dat we een trap en een roltrap op moesten. Het volgende probleem was, waar laat je de auto? Overal staan van die wegsleep bordjes. Uiteindelijk bij de boot naar Tunesië vinden we een stukje ongebruikt asfalt. Er lopen veel ongure types rond en er staan overbeladen auto's. De uitlaat slechts enkele centimeter van de straat. Achtergelaten wrakken sieren het straatbeeld. De wegsleepregeling wordt kennelijk niet gehandhaafd. Het kaartje kopen verloopt verder goed. Gelukkig accepteren ze Visa.
De veerboot naar Sardinie Veerboot naar Sardinië. Wachten op het vertrek uit Genua Wachten op het vertrek in Genua.
Zonsopkomst in de haven van Olbia
Zonsopkomst in de haven van Olbia.
Foto's heenreis Foto's op verschillende campings Foto's van een bacchanaal Foto's o.a. Tiscali Foto's van verschillende wandelingen Foto's beschilderde huizen Foto's St. Giovanni en Tharros Foto's St. Lucia Foto's van wilde varkens Foto's van bloempjes